Marţi, 2018-06-19, 2:09 AM
Bine ati venit Vizitator | RSS
        bine ai venit la
meda si rudi

Soricei deliciosi

Iata un mod atractiv de prezentare pentru ouale umplute! Copiii vor fi incantati! 

Ingrediente

  • 8 oua
  • o cutie mica de pateu de pui
  • o lingurita cu mustar dijon
  • o legatura cu marar
  • sare
  • piper
  • ridichi, ceapa verde si masline pentru ornat

Mod de preparare

Ouale se fierb vreo 10 minute. Apoi se trec prin jet d eapa rece si se curata de coaja. Se taie pe jumatate si se scoate cu grija galbenusul.

Se amesteca pateul de pui cu toate galbenusurile, se adauga mustarul, mararul tocat foarte fin si se condimenteaza dupa gust. Se formeaza o pasta omogena cu care se umplu apoi ouale.

Partea migaloasa este ornatul! Deja dupa cativa soricei imi venea sa fug din bucatarie :) Si eu am rabdare!! Asa ca trebuie sa va inarmati cu mult calm cand incepeti sa implantati ochi si nasuri si mustati :))

Pregatim pe o farfurioara rondele foarte fine de ridichi, taiate apoi pe jumatate, punctulete de masline si betisoare din cozi de ceapa verde si incepem implaturile.

Crestam spre varful ascutit al oului in locul unde asezam urechile. Cu varful unui cutit prestam mici cruciulite in locul unde asezam ochii si nasul. Apoi infigem bland coada si mustatile :)

 

Drob de miel

 

Ingrediente

  • 1/2 ficat de miel
  • 1 rinichi
  • 1 plaman
  • 1 legatura jumatate de ceapa
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • ½ lingurita piper
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri de faina
  • 8 oua (4 fierte si 4 crude)
  • prapur de miel

Mod de preparare

Se fierb organele de milel si se lasa sa se raceasca.Se toaca ceapa si se caleste in ulei. Se toaca mararul marunt si organelle de mile cubulete mici, Se amesteca organelle tocate cu ceapa calita, mararul, patrunjelul si 4 oua batute cu mixerul spuma. Se adauga sare, piper si faina si se amesteca bine.

Pregatim forma in care vom pune drobul. Punem prapurul pe peretii formei de jur imprejur si lasam si petru suprafata sa acoperim. Punem jumamate din compozitia de drop in forma tapetata cu prapur si facem 4 adancituri cu lingura in care asezam cele 4 oua fierte (san u aibe zeama), apoi acoperim ouale cu restul compozitiei. Astupam pe deasupra cu prapur atat cat este nevoie iar suprlusul de prapus\r il taiem cu o foarfeca pentru ca este gras si devine gretos daca este prea mult. Incingem cuptorul bine la 200 grade si bagam drobul la cuptor pentru cca 30 minute pana se rumeneste pe desupra. Se lasa se se raceasca in forma apoi se scoate si se taie cu cutitul rondele.

CUM VOPSIM OUALE?

Pentru ca se apropie ziua in care se vor vopsi ouale, ne-am gindit sa facem noi aceasta operatiune azi pentru a da si cele mai mici amanunte si tipsuri. Am vopsit 6-7 oua pentru acest lucru. Nu uitati, ouale se vopsesc in Joia Mare. Obicei de primavara stravechi (persii antici sarbatoreau innoirea anotimpului daruindu-si oua colorate, romanii isi trimiteau unii altora, la ceremoniile zeului Ianus, oua rosii) oul colorat si incondeiat este la crestini simbolul Mintuitorului reintors la viata. Oul este ales in mijlocul Postului Mare si este fiert si gatit in Saptamina Patimilor pentru a fi ciocnit si mincat de Pasti, scria regretatul Radu Anton Roman in cartea sa “Mese si obiceiuri romanesti”

Vom arata pasii pentru 2 tipuri de vopsite:

- cu vopsea clasica speciala pentru oua

- cu hirtie creponata

Cum vopsesti oua cu hirtie creponata

Intii se fierb ouale  (pentru oua cleioase 7-8 minute - se pun ouale tinute la temperatura camerei in apa rece, la foc potrivit - , pentru oua tari 10 minute)

Se pune intr-un castronel putin otet

Se taie hirtia creponata, astfel incit sa infasoare un ou.

Inmuiem hirtia in otet, apoi impachetam oul cald in ea. Se pune apoi la uscat si se dezveleste oul dupa ce hirtia s-a uscat (in cel mult 10 minute hirtia se usuca).

In foto de mai sus am impachetat unul dintre oua in 2 bucati de hirtie creponata de culori diferite. In foto de mai jos sint cele 3 oua dupa ce au fost scoase din hirtia creponata.

Tips: Ouale fierte trebuie sa fie calde spre fierbinti in momentul in care se infasoara in hirtia creponata inmuiata in otet

Pentru stralucire, ouale se ung cu ulei (puteti folosi un tampon de demachiant pe care sa puneti uleiul)

Cum vopsesti ouale in vopsea clasica:

1. Se fierb ouale, apoi se scot si se lasa pina ajung la temperatura camerei

2. Se pune vopseaua in vasul cu apa si se adauga putin otet. Se amesteca si se lasa pe foc circa 10 minute, timp in care se dau citeva clocote

3. Pentru un design mai atragator, putem lua un ciorap de dama, taiem din el un patrat, punem pe ou o frunza de leustean (sau foite de ceapa taiate marunt), apoi impachetam oul in ciorap, legind cu ata

 4. Se introduce oul in vasul cu vopsea (care se da la o parte de pe foc dupa ce da citeva clocote) si se lasa cam 10 minute.

5. Se scoate si se desface ciorapul, apoi se unge oul cu ulei pentru stralucire

Baftaaaaaaaaaaa! Va doreste Meda Gb Pics
Eier - Gb Pics

--->>> Trimite unui prieten de-al tau, acest articol <<<---
| Principala |
| Inregistrare |
| Login |
Menul site-ului
Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
ora germaniei
______
ora romaniei
_______
Cautare
Zi frumoasa
free counters
Free counters
Suna-ma pe skype!
_____ Skype Me™!
facebook
Meda Nemes

Creează-ți o insignă
da play aici
Copyright MyCorp © 2018
Ajuta-ne sa fim cat mai cunoscuti, recomanda-ne tuturor celor din lista ta de Yahoo Messenger,skype, multumim


bine ai venit la Meda si Rudi