Joi, 2018-10-18, 11:26 PM
Bine ati venit Vizitator | RSS
        bine ai venit la
meda si rudi
Principala » 2013 » Martie » 12 » Panseluta prajitura
9:46 PM
Panseluta prajitura

Prajitura de primavara

 
 
Categorie: Prajituri de Sarbatoare
Tip: Prajituri cu creme
Timp preparare: 60 min
Dificultate: medie

Ingrediente reteta Prajitura de primavara

  • Cacao2 linguri
  • Faina4 linguri
  • Margarina Unirea pentru creme200 grame
  • Oua7 buc
  • Praf de copt1 pachet
  • Ulei2 linguri
  • Zahar pudra250 grame
  • Zahar tos15 linguri
  • Zahar vanilat2 pliculet

Alte ingrediente: un praf sare, 500 grame branza proaspata de vaci, 2 plicuri budinca de vanilie, 750 ml suc fanta de portocale, 10 flori de panselute


Mod de preparare Prajitura de primavara

1.
Prajitura de primavara Blat: se freaca 6 galbenusuri cu 6 linguri de zahar, un praf de sare, 2 linguri cacao si 2 linguri ulei.
Separat se bat albusurile spuma si se amesteca cu restul compozitiei. Se adauga 4 linguri faina si 1 praf de copt stins cu putin otet.
Compozitia rezultata se toarna intr-o tava de cuptor (dimensiuni aprox. 30x35cm) si se coace la 175 grade, aprox. 25-30 min.
Cand este gata se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca.
2.
Prajitura de primavara Crema 1: Se amesteca 500 grame branza proaspata de vaci cu 200 grame margarina Unirea pentru creme si 250 grame zahar pudra.
Crema rezultata se intinde pe blat.
Crema 2: 2 plicuri de budinca de vanilie se prepara cu 750 ml suc Fanta de portocale impreuna cu 8 linguri de zahar conform instructiunilor de pe ambalaj (se amesteca 10 linguri de suc cu praful de budinca, restul sucului se pune pe foc. Cand sucul incepe sa fiarba se adauga amestecul si se amesteca continuu pana se ingroasa).
Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca dar nu pana se intareste, ramanand de o consistenta fluida ce permite turnarea lui peste Crema 1.
3.
Prajitura de primavara Prajitura se lasa minim 2 ore la racit pentru a se putea taia.
O parte din prajituri vor fi ornate cu panselute iar cealalta parte se lasa simpla, intercalandu-se cu cele ornate.
Pentru pregatirea panselutelor se bate un albus spuma si cu o pensula se unge fiecare petala. Apoi se pudreaza cu zahar tos si se lasa la uscat. Dupa ce se usuca se folosesc la ornat.
Vizualizari: 1238 | Adaugat de: meda | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
| Principala |
| Inregistrare |
| Login |
Menul site-ului
Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
ora germaniei
______
ora romaniei
_______
Cautare
Zi frumoasa
free counters
Free counters
Suna-ma pe skype!
_____ Skype Me™!
facebook
Meda Nemes

Creează-ți o insignă
da play aici
Copyright MyCorp © 2018
Ajuta-ne sa fim cat mai cunoscuti, recomanda-ne tuturor celor din lista ta de Yahoo Messenger,skype, multumim


bine ai venit la Meda si Rudi