Vineri, 2018-10-19, 0:11 AM
Bine ati venit Vizitator | RSS
        bine ai venit la
meda si rudi
Principala » 2012 » Martie » 26 » Gradinarit la'ghiveci'
4:57 PM
Gradinarit la'ghiveci'

Îţi place să găteşti, să condimentezi bine mâncarea şi să încerci diverse arome? Atunci, poţi să cultivi ierburile aromatice preferate în ghivece. Iată care sunt plantele care se adaptează bine la condiţiile din apartament.

  • PĂTRUNJEL. Ai nevoie de seminţe pe care le poţi cumpăra din magazinele de grădinărit sau hipermarketuri, de un ghiveci mai mare şi de un pământ de flori (amestecat cu nisip), prin care apa să se scurgă cu uşurinţă. După ce ai plantat seminţele, trebuie să le acoperi cu o folie transparentă de plastic şi să âi faci câteva găuri pentru a avea aer. Folia poate fi îndepărtată în momentul în care plantele încep sa se vada. Ghiveciul trebuie ţinut într-un loc luminos, cu o temperatură constantă, de peste 20 grade C.
  • LEUŞTEAN. Este bine să ţii ghiveciul cu leuştean la umbră, planta fiind dependentă şi de un sol umed, dar nu excesiv de umed. Leuşteanul se înmulţeşte prin seminţe, pe care poţi cumpăra din magazinele de specialitate sau din hipermarketuri, dar şi prin răsad sau rădăcină. Planta are o rădăcină ce se poate dezvolta foarte mult astfel că este indicat să-l cultivi într-un ghiveci de dimensiuni mari.
  • MĂRAR. Ghiveciul în care ai plantat mărarul trebuie ţinut în locurile calde şi luminoase ale bucătăriei sau balconului. Este recomandat să îl uzi moderat pentru că rădăcinile sale pot putrezi.
  • ROZMARIN. Planta are nevoie de multă lumină pe toată perioada anului. Rozmarinul nu are nevoie de multă apă ci doar de puţină umezeală. Este indicat să pui apă în farfuria ghiveciului şi pentru ca planta să-şi poată trage cât are nevoie. Ai nevoie de pământ de flori cumpărat de la magazine, amestecat cu puţin nisip.
  • BUSUIOC. Are proprietăţi aromatice dar şi medicinale, având un efect antioxidant, anticancer, antiviral şi antibacterian. Planta are nevoie de un sol bine drenat şi trebuie ţinut în permanenţă la lumină. De aceea, este indicat să pozitionezi ghiveciul pe un pervaz al unui geam orientat către sud. Frunzele de busuioc sunt folosite adesea la prepararea salatelor, pastelor, fripturilor, a diferitelor sosuri dar şi în combinaţie cu fructe.
  • CIMBRU. Poate fi crescut în ghiveci printr-un butaş lăsat să prindă rădăcini. Cimbrul este o plantă iubitoare de lumină. Este indicat să culegi frunzele imediat ce acesta a înflorit. Cimbrul este utilizat pentru a da savoare cărnii, salatelor, supelor, sosurilor, pâinii, mâncărurilor cu legume şi carne, deserturilor.
  • SALVIA. Ca să cultivi salvia în ghivece poţi să porneşti cu un butaş de la o plantă din grădină. Salvia tolerează bine aerul uscat din interiorul casei şi are nevoie de lumină puternică. Este folosită pentru a da aromă fripturilor, brânzeturilor sau la prepararea diverselor garnituri de legume şi sosuri.
  • OREGANO. Cel mai bine este să plantezi în casă un butaş procurat prin tăierea unei ramuri din planta din curte. Plantează-l într-un ghiveci şi ţine-l lângă o fereastră orientată spre sud.
  • MAGHIRAN. Maghiranul creşte bine în orice ghiveci, sub forma unei tufe din care poţi culege frunzuliţele. Are nevoie de lumină multă, se udă ponderat.

Vizualizari: 374 | Adaugat de: meda | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
| Principala |
| Inregistrare |
| Login |
Menul site-ului
Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
ora germaniei
______
ora romaniei
_______
Cautare
Zi frumoasa
free counters
Free counters
Suna-ma pe skype!
_____ Skype Me™!
facebook
Meda Nemes

Creează-ți o insignă
da play aici
Copyright MyCorp © 2018
Ajuta-ne sa fim cat mai cunoscuti, recomanda-ne tuturor celor din lista ta de Yahoo Messenger,skype, multumim


bine ai venit la Meda si Rudi