Marţi, 2019-03-26, 1:42 AM
Bine ati venit Vizitator | RSS
        bine ai venit la
meda si rudi
Principala » 2011 » Decembrie » 26 » Fiţi mai buni, cu fiecare secundă! Nu irosiţi viaţa pe ceea ce nu merită! Preţuiţi clipa! Ea nu se va întoarce nicicând.
6:18 PM
Fiţi mai buni, cu fiecare secundă! Nu irosiţi viaţa pe ceea ce nu merită! Preţuiţi clipa! Ea nu se va întoarce nicicând.

.............................­...............
───────✷▄▄█▄▄✷──────
──────✷▄▄███▄▄✷──────  MERRY CHRISTMAS FROM MEDA
─────✷▄▄█████▄▄✷──────
▒█▒─✷▄▄███████▄▄✷─▓█▓─
▒█▒──────▓▓▓─────░░▒░░

Craciuneasa - O poveste de Craciun
Dragii mei, astazi am sa va spun o poveste despre Mos Craciun , nevasta lui Craciuneasa , Maica Domnului si nasterea lui Iisus. Este o poveste a carei frumusete naiva putea fi izvodita numai din miezul intelepciunii populare , in care semnificatia religioasa a Craciunului este asociata reintregirii universului si adaptata vietii de zi de zi , obiceiurilor si naravilor romanilor de la sate ... O poveste culeasa de Elena Niculita- Voronca si publicata in cartea "Datinele si credintele poporului roman"...

"Cand s-a inceput lumea , oamenii lucra la luna noaptea asa cum ar lucra la lumina soarelui, ca erau mai credinciosi, nu erau legile impartite. Maica Domnului s-a simtit grea de Ovidenie. Pe atunci era unul Craciun.Acela pornise 12 cara cu povara la moara.El era asa de rau , ca nu lasa pe nimene sa doarma noaptea ; pe fete , pe femeie le batea , ca erau toate betege si stalcite.Cand a pornit el de acasa , ma-sa le-a zis la fete : " De-amu culcati-va cate oleaca pe rand , pan'ce el va veni , si apoi voi dormi si eu."Cand venea el trasnind, huind - ma rog, 12 cara cu povara - toate trebuia sa fie cu furcile in mana.
Vine Maica Domnului in ziua de Ajun la femeia lui Craciun : "Ma rog, lasa-ma sa fac la D-ta !" "Bucuroasa te-as lasa , dara am barbat tare rau .Uita-te la fetele mele : una-i schioapa, alta-i oarba , a treia-i oloaga. Da eu uita-te ce am pe trup si pe mani !" Era toata ucisa.Maica Domnului stia."Lasa-ma , te rog , macar in ocol sa ma duc ." Ea a lasat-o.Atunci inca nu era stelele pe ceri, numai luna imbla si la luna oamenii lucra.Cum l-a nascut pe Domnul Hristos , boii l-au aburit si femeia lui Craciun i-a ajutat - atunci s-a aratat si luceafarul de seara pe casa lor si apoi stelele.Craciun vede de departe si zice : "Oare ce au facut nebunele cele de mi-au aprins casa ? " Trimite Craciuneasa pe fata cea ciunta cu rodini la Maica Domnului.Maica Domnului i-a pus mainile de aur la loc. Trimite pe cea schioapa, i-a pus piciorul.Trimite pe cea oarba , i-a pus ochii. Vine Craciun spre casa si se mira : vede stelele pe ceri , luceafarul de miezul noptei , luceafarul de dimineata , apoi zorile de ziua , ziua si pe urma soarele rasarind.Craciun , cand a vazut aceste toate , auzand si cine se afla la dansul, a cunoscut puterea lui Dumnezeu. A mers de a adus-o pe Maica Domnului in casa si a cinstit-o - caci a vazut ca-i sfanta , fara pacat. "


Vizualizari: 347 | Adaugat de: meda | Raging: 5.0/1
Total comentarii : 1
0 Spam
1 ella  
frumoasa poveste~

Prenume *:
Email *:
Cod *:
| Principala |
| Inregistrare |
| Login |
Menul site-ului
Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
ora germaniei
______
ora romaniei
_______
Cautare
Zi frumoasa
free counters
Free counters
Suna-ma pe skype!
_____ Skype Me™!
facebook
Meda Nemes

Creează-ți o insignă
da play aici
Copyright MyCorp © 2019
Ajuta-ne sa fim cat mai cunoscuti, recomanda-ne tuturor celor din lista ta de Yahoo Messenger,skype, multumim


bine ai venit la Meda si Rudi