Duminică, 2019-02-24, 8:44 AM
Bine ati venit Vizitator | RSS
        bine ai venit la
meda si rudi
Principala » 2011 » Mai » 30 » ehec.bacteria ucigasa!
1:53 PM
ehec.bacteria ucigasa!

Bacteria ucigaşă se răspândeşte în Europa Specialiştii în microbiologie din Hamburg au identificat sursa infectărilor cu o formă agresivă de colită hemoragică (EHEC) în Germania.

bacteria ucigasaComisia Europeană a anunţat că şi în Olanda au apărut primele cazuri de îmbolnăvire cu EHEC, dar cazuri au fost raportate şi în Danemarca si Suedia, notează realitatea.net. Specialiştii în microbiologie din Hamburg au identificat sursa infectărilor cu o formă agresivă de colită hemoragică (EHEC) în Germania. Îmbolnăvirile par a fi fost provocate de consumarea castraveţilor proveniţi din Spania. Experţii au atras însă atenţia că şi alte alimente aflate în comerţ pot fi contaminate cu germeni EHEC, scrie Deutsche Welle. Principala sursă de imbolnăvire de colită hemoragică par a fi castraveţii importaţi din Spania. Potrivit Institutului pentru Igienă din Hamburg, mai multe probe preluate din castraveţii comercializaţi în piaţa centrală a oraşului hanseatic au fost testate pozitiv cu germenul EHEC. Cu toate acestea, dat fiind că probele au fost prelevate doar din produse vândute în regiune, specialiştii nu pot exclude că pe teritoriul Germaniei există şi alte surse de infecţie, precum roşiile sau salata verde. “Nu putem ignora eventualitatea ca şi alte alimente să fie purtătoare ale acestor germeni”, a declarat ministrul regional al sănătăţii din Hamburg, Cornelia Prüfer-Storcks. Experţi ai Institutului pentru Igienă din Hamburg au indetificat germenul de tip O104, puţin răspândit pe teritoriul Germaniei, ceea ce explică şi lipsa rezistenţei populaţiei la atacurile bacteriei EHEC precum şi frecvenţa complicaţiilor. În Hamburg, clinicile şi spitalele au înregistrat până în prezent un număr de 300 de îmbolnăviri cu sindromul hemolitic uremic, ca urmare a EHEC şi a complicaţiilor survenite după contaminare, în special o insuficienţă renală acută, deosebit de periculoasă. Totuşi, potrivit medicilor, numărul noilor infectări cu germenul EHEC a fost redus vizibil după identificarea surselor şi a căilor de răspândire. Între timp, ministerul german pentru mediu verifică riscurile unei posibile contaminări a apei potabile, germenii fiind transmişi prin instalaţiile sanitare, în reţeaua de canalizare. Până în prezent se presupune că staţiile de epurare a apei reuşesc să distrugă toţi germenii din apa potabilă. Maladia provocată de bacteria EHEC nu se limitează însă la Germania, răspândindu-se spre nordul Europei. Joi dimineaţă au fost identificate primele cazuri de colită hemoragică în Danemarca. O purtătoare de cuvânt a ministerului sănătăţii din Copenhaga a anunţat că, în prezent, în Danemarca există un caz confirmat şi alte zece cazuri suspectate de infectare cu bacilul EHEC. Ştiri asemănătoare vin şi din Suedia. Majoritatea cazurilor au apărut la persoane care şi-au petrecut de curând concediul în nordul Germaniei. Guvernul de la Stockholm a atras în mod deosebit atenţia asupra riscului călătoriilor spre Germania. Comisia Europeană a anunţat că şi în Olanda au apărut primele cazuri de îmbolnăvire cu EHEC.
 sa nu cumperati castraveti,salata ,rosii in specialdar si alte legume de spania,ele au o bacterie EHEC care duce la moartea omului,nu exista tratament,au murit 4 oameni in germania,nu are ce le face,aici nu mai cumpara nimeni castraveti,rosii,salate,si alte legume dc cumoperi le spalati f bine ci bicarbonat de sodiu alimentar  si le fierbeti,la fel fructe.EHEC s-a depistat pina acum in olanda,germania,danemarca.
in austria s-au retras cele trei legume de provenienta spania de pe piata!

Vizualizari: 254 | Adaugat de: meda | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
| Principala |
| Inregistrare |
| Login |
Menul site-ului
Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
ora germaniei
______
ora romaniei
_______
Cautare
Zi frumoasa
free counters
Free counters
Suna-ma pe skype!
_____ Skype Me™!
facebook
Meda Nemes

Creează-ți o insignă
da play aici
Copyright MyCorp © 2019
Ajuta-ne sa fim cat mai cunoscuti, recomanda-ne tuturor celor din lista ta de Yahoo Messenger,skype, multumim


bine ai venit la Meda si Rudi